Ostatnio dociera do mnie trochę ciekawych informacji z rowerowego światka okolic Biłgoraja, lecz nikt nigdzie takowych nie zamieszcza. Więc ja będę to robił tu. Wy oczywiście też możecie.
Większość informacji jest niepotwierdzona, są to czyjeś plany, część jest pewnie zmyślona, ale ciekawa. Żeby nie było, że nic się nie dzieje w naszej okolicy - w naszej, czyli biłgorajskiej, bo tu rezyduję.
Jeśli macie jakieś ciekawostki związane z innymi roztoczańskimi okolicami, to zachęcam do zakładania oddzielnych tematów i dzielenia się:)
Tymczasem...
Radziłbym zacząć od przeczytania tego info
http://www.bilgorajprzyjaznyrowerzystom ... ci/2014/92Spotkanie miało na celu podrzucenie pomysłu stworzenia łącznika do Biłgoraja i Janowa. Pomysł dobry, ale utonął w biurokratycznej papce i nic z tego nie będzie. Plany zatwierdzone i amen. Pojawił się za to pomysł stworzenia ścieżki Zwierzyniec-Biłgoraj. Jestem pierwszym kibicem tej inicjatywy, to jest coś, o czym marzyłem odkąd mieszkam w Biłgoraju. Niedzielna wycieczka z rodziną do Zwierza na rowerach, całkowicie bezpiecznie, niesamowita rzecz:)
Drugie nieoficjalne info związane jest z kwietniowym
maratonem mtb w Biłgoraju. Informacja jest na tyle świeża, że wiadomo mi tylko tyle:
- termin: kwiecień (powitanie lata)
- start i meta nad zalewem Bojary
- wszystko poprowadzone okolicznymi lasami
- trasa ok. 20-30km
I na razie tyle ode mnie:)